Последно от блога

За какво да внимаваме при избора на тоалетни и бидета

facebook thumb

Тоалетни и бидета

Ако се загледате внимателно, сами ще стигнете до извода, че огромното разнообразие, наблюдавано по специализираните магазини, има за цел да ни предпази от преоборудването на баните, дори то да бъде частично.

За какво да внимаваме при избора на тоалетни и бидета

Няколко са основните фактора, определящи избора на тази система. На първо място артикулите, изработени от санитарен порцелан се предпочитат от клиентите, поради лесната поддръжка, повърхностите са покрити със специална глазура, осигуряваща блестяща повърхност и допълнителна защита. Санитарната керамика е устойчива на напрежения, киселини и основи, не ръждясва, незапалима и необезцветяваща се. За постигането на огледален блясък, тоалетните преминават електрохимично галванизиране, като преди това се покриват с мед, който осигурява издръжливост на покритието и добър естетичен вид. Друга функция при окачените тоалетни е технологията без ринг за по-добра хигиена, която измива седалката, разпределя оптимално потока от вода, лесно се поддържа (поради липсата на кухи, затворени пространства), в които се натрупват замърсявания.

На второ място е избора на седалка. Окачените тоалетни се предлагат със седалки в различни разновидности: седалки от Duroplast, стандартни, ултратънки и седалки с забавен капак. Дуропластът е качествен екологичен материал, устойчив на изгаряне, притежаващ статично електричество (отблъсква праха) и изключително издръжлив (седалките се тестват на 150 кг. товарoносимост). Ултратънки седалки навлизат все повече в модерния дизайн и елегантен вид на тоалетните чинии.

Моноблокът е съвременно решение и е най-популярния вид тоалетна чиния. Състои се от две части – тоалетна и казанче. Освен, че е практичен, функционален и изглежда добре, осигурява отлична хигиена и се предлага на сравнително ниска цена. По-предпочитан пред обикновените стоящи чинии, поради факта, че се монтира бързо и лесно и осигурява значителна икономия на изразходваната вода. Двустепенния промивен механизъм е иновативно решение, с което са снабдени всички казанчета в комплектите. Благодарение на него се постигат значителни икономии и пестеливо използване. 

Бидето е полезно, удобно и функционално устройство, служещо за подобряване на личната хигиена и много по-хигиеничен заместител от тоалетната хартия. Тенденцията е да измести изцяло тоалетната хартия, като осигури на потребителя безупречна хигиена и неповторим комфорт, без да се налага използването на ръце. От своя страна е напълно регулируем уред, според индивидуалните нужди. Конструкцията и функциите му са създадени по начин, по който освен температура и сила на вода, потребителя може да позиционира пръскалките, така че струята да бъде насочена по определен начин и посока. Някои модели разполагат и с функция за подсушаване, като заменят водната струя с въздушна, която подсушава и осигурява допълнителен комфорт. Регулирането на температурата и силата на вода, насочването на пръскалките и подсушаване са само част от основните възможности.

Друга опция е в близост до гърнето да се вгради така наречение интимен/хигиенен душ, който се управлява напълно самостоятелно от санитерната керамика. Обикновено тези душове са снабдени с малки и удобни за ползване старт/стоп слушалки.


В днешно време на пазара се предлагат най-различни модели, различаващи се по форма и функционалности, но задължително преди закупуване, трябва да бъде съобразено наличното пространство и отстоянието на монтажните отвори, нужни за поставянето му.

 

На ваше разположение е богат избор от санитарна керамика, който да задоволи вкусовете и предпочитанията на най-капризните клиенти, предлагащи им цялостни решения за тяхната баня.