Последно от блога

10 СЪВЕТА ИЛИ ЗАЩО ДА НАЕМЕМ ДИЗАЙНЕР?

facebook thumb

Постарахме се да синтезираме основните предимства на услугата интериорен дизайн.

За всеки наш клиент идва момента, в който той се изправя пред трудните въпроси - кое, как, с какво и къде?

Ето нашите съвети:

 

  1. СПЕСТЯВА РАЗХОДИ

 

Може да звучи странно как наемайки дизайнер пестите средства когато трябва да заплатите допълнително за услугите му. Всъщност дизайнерът ще ви спести покупката на неподходящи мебели, тапети и други аналогични елементи от интериора. Той ще предотврати грешки в изпълнението, които водят до повторна изработка на стени, ВиК и ЕЛ инсталации.

 

             2. ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПРОЕКТ

 

Визуализацията, с която започва оформянето на интериора дава реална представа за цветове, обеми и тяхното разположение и комбинации. С помощта на триизмерния проект се достига много по-бързо до финално решение и облекчава избора на клиента. Всички елементи на интериора обеми, форми, цветове, осветление и други се виждат в завършен вид и тяхната подмяна е лесна на този етап на симулиране на варианти.

3. ПОЛЗВАТЕ ОПИТА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТ

Дизайнерът ще ви даде професионален съвет как да изберете и комбинирате елементите и цветовете. Той ви предлага допълнителен поглед върху материалите и комбинациите като това е не само второ мнение, а един вече оттрениран момент,  защото  той ще ви обърне внимание на детайли, които вие няма да вземете в предвид на един по-ранен етап. Подреждайки последователността на реализация спестявате време и оптимизирате разходите по изпълнението.  

           4. БЮДЖЕТ И ПЛАНИРАНЕ

Дизайнерът ще ви помогне в голяма степен при изготвянето и придържането към определен бюджет. Когато той изготвя предварителния проект вложените материали са познати за него и той ще ви насочи кое, откъде и на каква цена може да бъде намерено. Ако обзавеждането за вас е нещо, с което се занимавате най-вероятно за пръв път в живота си, то за него това е ежедневие. Съветите му в тази насока са безценни и спестяват времето, което ще ви е нужно да посетите множество магазини.

               5. КООРДИНАЦИЯ

Тя или той ще ви бъдат от огромна полза в комуникацията с хората изпълнители на проекта. Винаги е нужно да има някой, който да е запознат с цялостната идея и да може да даде предварително разположението на осветлението, контактите, комуникациите, мебелите, стенните покрития и всичко останало. Всяко нещо в интериора изисква своето точно място и обем. Това координиране в един по-късен етап се оказва фундаментално. Винаги има дребни детайли, за които вие няма да се сетите по-рано основно поради липса на опит. Например правилно да подредите с кое да започнете - с плочките, с мебелите, с боята или с паркета.

                 6.  КОНТАКТИ

Дизайнерът е човек с много контакти. Това ще ви осигури възможности за достъп до услуги и материали, които не са на разположение за обикновения потребител. При определени условия можете да ползвате неговите договорки за специална цена с доставчиците.

           7. ОТНОВО КОНТАКТИ

Не по-маловажни са и контактите с подходящи изпълнители. Изборът на материали и цената им са само първият етап. Идва моментът, когато някой трябва да монтира плочките, мебелите, осветлението и всичко останало. Тогава е много ценен неговия опит. Вашият дизайнер вече е работил със съответните монтажници на други обекти и ще може да ви препоръча хора, на които да се доверите при монтажа или ако може да даде предварителна оценка на тези, които сте избрали вие. Дори да наемете изпълнители без препоръки той ще ви посочи детайлите, на които да обърнете внимание.

         8. ЕФЕКТЪТ „ УАУ “

Дизайнерът има онзи поглед, който прави нещата да изглеждат доста по-различно от  познатата форма. В неговите очи наглед обикновените мебели, бои, дамаски, килими и не на последно място осветление могат да бъдат комбинирани по много по-нестандартен начин и това на финала доведе до ефекта „ уау“.

           9. ПОВИШАВАНЕ НА КРАЙНАТА ЦЕНА

Това важи с пълна сила за имоти, които се продават „ до ключ „. Дизайнерът ще постигне онзи завършен вид с изпипани детайли, които в голяма степен гарантират по-висока цена при продажба на такъв имот.

         10. ТРЕНИРАНО ОКО

Тук говорим за случаите, в които не правите цялостен проект, а само промени в обзавеждането например без да се коригират обемите на пространството или настилката. Опитният поглед на професионалиста веднага ще прецени кое не си е на мястото и как да интегрира новите детайли в съществуващото пространство.